Jeg har haft fingrene i havejord det mest af mit liv, siden jeg som halvandetårig stavrede rundt i mine forældres urtebed i vild kamp med kartoffelgreben – men ud over blomster og grønsager er det i høj grad journalistik og formidling, jeg dyrker.
Uddannet landmand
Som ung uddannede jeg mig til faglært landmand, tog landbrugets driftslederuddannelse og passede køer – især i Vestjylland.
Journalist med økologiske interesser
skiftede jeg branche og blev journalist på Danmarks Journalisthøjskole, men holdt fast ved interessen for landbrug og miljø. Jeg var med til at starte de økologiske landmænds blad Økologi & Erhverv (dengang hed det Økologisk Jordbrug), hvor jeg arbejdede som frivillig i fem år før og under min journalistuddannelse.
Reporter på LandbrugsAvisen
Jeg har arbejdet fem år på LandbrugsAvisen med fagligt stof inden for svin, kvæg og planteavl, været redaktør for bladet bladhusets magasin Mark i en periode og arbejdet på redaktionen Erhverv & Økonomi i to år med driftsøkonomi som stofområde.
DR-journalist, redaktør og vært for miljøprogram på P1
I mere end ti år dyrkede jeg en anden stor interesse: Journalistik for øret. Jeg var ansat i DR og fra 2001-2007 var jeg redaktør og vært på P1-programmet Miljømagasinet.
MA i globalisering og journalistik
På et tidspunkt fik jeg lyst til også at få lidt mere mellem ørerne, så jeg tog en kandidatgrad i medievidenskab og en MA i journalistik og globalisering. I den forbindelse var jeg visiting fellow på Berkley University, og det var dér jeg for alvor opdagede skolehaverne – nemlig The Edible School Yard startet af gourmetkokken Alice Waters.
Fagbogsforfatter for Frydenlund
Hjemme i Danmark begyndt jeg derfor at skrive om skolehaver og sagde straks ja, da Forlaget Frydenlund i 2011 foreslog mig at skrive en bog om skolehaver til et dansk publikum. Du kan læse mere om bogen “Skolehaver i praksis” her på sitet. Det er en inspirationsbog til lærere, pædagoger og alle andre, der interesserer sig for haven som læringsrum. Den er fuld af gode eksempler på skolehaver fra ind- og udland.
Undervisningsmidler fra Det Økologiske Råd
Men skolehaver er ikke det eneste, jeg beskæftiger mig med. Jeg har arbejdet for Det Økologiske Råd hvor jeg har udviklet undervisningsmidler – bl.a. Vi deler et hav om landbrug, hav og miljø – og ikke mindst hvad det har at gøre med maden på tallerkenen ( mellemtrinnet) og det prisvindende rolle- og computerspil Fremtidens Landbrug til gymnasiet og landbrugsskolerne.
Den grønne netavis OrganicToday
Jeg er med på sidelinjen i forhold til den grønne netavis OrganicToday og med i redaktionen for bladet Global Økologi – begge steder er min mand Gustav Bech redaktør.
Mobile Skolehaver
Ved siden af mit arbejde som freelancejournalist er jeg med i skolehaveprojektet Mobile Skolehaver. Du kan læse mere om det her: www.mobilehaver.dk.
Hej.
Jeg er studerende i Industrial Design i København.
Jeg udvikler en kompostløsning til skoler.
Der er omkring 1500 folkeskoler i Danmark.
Hvor mange af dem tror du har adgang til en skolehave?
Tak for din hjælp!
Robert
Jeg har via min facebook konto lavet et link til det fine skriv ‘Skolehavernes historie i Randers…, håber det er ok 😉
Med venlig hilsen
Flemming Hald
Det er helt fint, Flemming. Tak for det 🙂
Hej.
Jeg er studerende i Industrial Design i København.
Jeg udvikler en kompostløsning til skoler.
Der er omkring 1500 folkeskoler i Danmark.
Hvor mange af dem tror du har adgang til en skolehave?
Tak for din hjælp!
Robert