Flot lektørudtalelse

Bogen “Skolehaver i praksis” af Ulla Skovsbøl udgivet på Forlaget Frydenlund i 2012 får en særdeles positiv modtagelse af Danmarks Bibliotekscenters lektør Poul Wibbert Esberg. Han skriver om bogen:

“I et levende og causerende sprog beskrives nogle af de få skolehaver og  -projekter, som er i gang i Danmark samt nogle af de mange haver, som findes i London, Berlin og Californien. De er organiserede på vidt forskellig vis. Bogens tese er, at skolehaver har en både motiverende effekt på indlæringen generelt, kan fremme inklusion af lidt skæve børn og give mulighed for meget tværfagligt arbejde. Der er et lignende historisk afsnit, og selv de teoretiske afsnit om bl.a. læringsstile, pædagogiske mål og udfordringer er holdt i et befriende letlæst sprog. Billedmaterielaet, de supplerende og summerende tekstbokse er glimrende, så man virkelig føler sig inspireret til at gå i gang. Der er også et godt lille noteapparat.

Sammenligning: Der er ikke ny litteratur om emnet for målgruppen, kun i form af pjecer. Der findes bøger for børn om skolehaver fx “Haven til maven: naturen på din tallerken fra 2009.”

Samlet konklusion. En glimrende bog, som er lige til at gå til og få inspiration fra.”

Lektør Poul Wibbert Esberg

Læs lektørudtalelsen her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *