Green Grounds for Health and Learning

VIDEO: Internationale eksperter fra hele verden anbefaler satstning på grønne lege- og læringsrum. Det fremgår af denne video fra konferencen Green Grounds for Health and Learning i Lund i september 2016.

Hør forskerne fortælle om, hvorfor det vigtigt at skabe læringsrum i naturen og skolens grønne omgivelser:

Grønne læringsmiljøer hitter internationalt

220 deltagere fra 16 lande på syv kontinenter var samlet i Lund i september 2016 om den fælles passion at skabe flere grønne udendørs lærlings- og legerum for børn i by og på land verden over.

banner-paa-huset Foto: Ulla Skovsbøl
Den internationale legepladskonference i Lund trak 220 lærere, skoleledere, landskabsarkitekter, planlæggere og forskere fra hele verden med en fælles interesse for grønne lære- og værerum. Foto: Ulla Skovsbøl ©

Af Ulla Skovsbøl

”Vi står over for et stort globalt sundhedsproblem, hvis vi ikke får børn mere ud i det fri. Og det der skal til, er ikke kun et spørgsmål at ændre på de ydere, fysiske landskaber i skolegårdene. Landskabet inden i hovederne på planlæggerne skal også ændres.” Sådan siger direktør Anders Wånge Kjellsson fra Naturskolan i Lund. Læs videre “Grønne læringsmiljøer hitter internationalt”

Mobile Haver og COOP sammen om mad-læring i butikken

Ti skoleklasser fra pilotprojektet Mobile Skolehaver i Skanderborg Kommune fejrer  et vellykket i samarbejdet med COOP med sund-pizzafest i Brugsen og Kvickly. 

Mobile Haver. Elever fra Bjedstrup skole på besøg hos Kvickly i Ry.
Elever fra tre skoler i Skanderborg Kommune har brugt Kvickly og SuperBrugsen som udvidet læringsrum i forinbindelse med skolehaveprojektet Mobile Haver. Elever fra Bjedstrup skole på besøg hos Kvickly i Ry. Foto: Henrik Bjerg ©

Af Ulla Skovsbøl

Onsdag den 5. oktober er Store Pizzadag for ca. 250 elever fra tre skoler i Ry og omegn. De skal på skift lave pizzaer med kartofler og gulerødder uden for SuperBrugsen og bage dem i butikkens store bake-off-ovn.

Bagefter fejrer de afslutningen af første sæson med det nye koncept Mobile Skolehaver i Skanderborg Kommune med udendørs lege og konkurrencer foran Kvickly i Ry. Butikkens kunder får også mulighed for at høre mere om Mobile Haver og se elevernes plancher med billeder og fortællinger fra havearbejdet.

Læs videre “Mobile Haver og COOP sammen om mad-læring i butikken”