Lille øko-landbrug rammen om nye skolehaver i Holbæk

Det økologiske landbrug Fjordgården er rammen om en ny afdeling af Haver til Maver ved Holbæk. Fjordgården indviede sine skolehaverarealer i august 2014 og er nu klar til at modtage de første skolehaveelev

Fjordgården Holbæk
Det økologiske landbrug Fjordgården indviede sine skolehavearealer i august 2014. Fjordegården er en del af Haver til Maver. Foto: Janni Holmager Hansen

Af Ulla Skovsbøl

På Fjordgården har skoler og institutioner mulighed for at dyrke økologiske grøntsager i havelodder og lave mad med egne afgrøder. Desuden giver Fjordgården mulighed for at skoler, børnehaver og andre interesserede kan lave udeskoleforløb eller ekskursioner.

”Vores ambition med Haver til Maver er at styrke økologi, naturfag og sundhed/fødevarekendskab for børn og unge i Holbæk Kommune. Samtidig føjer initiativet sig ind i tankerne bag den nye skolereform, som træ- der i kraft efter sommerferien”, siger Janni Holmager Hansen, initiativ-tager til projektet.

I 2006 blev Haver til Maver stiftet som en non-profit organisation af Søren Ejlersen fra Aarstiderne i samarbejde med Fredensborg Kommune.

Haver til Maver modtog i 2014 10 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden til udrulning af Haver til Maver i hele Danmark – som en del af dette projekt, indvies Haver til Maver på Fjordgården, som det aflægger på Nordvestsjælland.

Kontaktperson Janni Holmager Hansen, Mobil 21 43 23 03, mail: janni@holmager.eu

Læs om Fjordgården
DR om Haver til Maver i Holbæk