Forening for “Grøn Omsorg” på vej

Den 24. marts 2017 bliver foreningen Green Care Netværket stiftet for alle, der arbejder med natur, landbrug og dyr i terapi, undervisning og som almen sundhedsfremme. 

Læs mere her  

Carsten Ørting Andersen er initiativtager til det nye netværk for alle, der arbejder med haver, natur, dyr og landbrug i undervisning, terapi og til sundhedsfremme. Foto: Green Care

Grøn Omsorg – eller Green Care – bliver navnet på en ny forening, som skal stiftes i Horsens den 24. marts 2017. Formålet er at skabe et netværk for folk, som arbejder med natur, landbrug, dyr  eller haver i undervisning, terapi eller til alment sundhedsfremmende formål.

Carsten Ørting Andersen, der er Steinerpædagog og rideterapeut, står bag initiativet sammen med en bredt sammensat gruppe af andre interessenter (se listen i bunden af artiklen).

Skolehavefolk er velkomne

“Jeg håber, vi kan få samlet en gruppe interesserede, der vil byde ind med både ressourcer og økonomisk støtte i det nye netværk,” siger  Carsten Ørting Andersen.

Han ser også gerne, at havefolk, der arbejder med skolehaver eller terapihaver slutter sig til det nye netværk:

“Vi skal samle kræfterne på tværs af forsknings- og praksisområder, som deler viden om, hvad natur, landbrug og dyr kan terapeutisk, undervisningsmæssigt og i forhold til almen sundhedsfremme. Der er efterhånden meget forskning på området, men der er brug for at skabe bedre forbindelse mellem teori og praksis, og der er også brug for politisk opbakning,” siger Carsten Ørting Andersen.

Green Care – Grøn Omsorg

Carsten Ørting Andersen har foreløbigt selv oprettet virksomheden Green Care, som en forløber for det, han håber bliver et mere permanente og bredere funderet initiativ på området.  På længere sigt vil han imidlertid gerne afgive både navnet og web-domænet Grøn Omsorg til en forening, som kan gå videre med arbejdet.

“Der er behov for service, workshops, videndeling, sparring, kvalitetsudvikling, validering af metoder og meget andet. Hvis omkostningerne ved den service skal være til at betale, så har vi brug for at etablere rammer for netværk, hvor vi kan yde den service til hinanden, uden at der skal være penge imellem os,” siger han.

“Desuden har vi brug for at have en økonomi, så vi kan få hjælp til udviklingsprojekter og medieplatforme. Vi må styrke både fagligheden og vores kommunikation til offentligheden af vore metoder.”

Fredag d. 24. Marts er sat af til et heldagsmøde, hvor Green Care Netværk i Danmark grundlægges.

Tid: fredag d.24. marts fra kl.10-16
Sted: ASV Center Nørrebrogade 38A, 8700 Horsens
Pris: Kr. 550  – der dækker 1. års kontingent for et personligt medlemskab, hvis du ønsker det, samt forplejning og øvrige omkostninger.

Foto: Carsten Ørting Andersen

Foreløbig dagsorden:

  1. Festlig velkomst med blandt andet træplantning.
  2. Oplæg om GREEN CARE og de muligheder vi kan åbne for.
  3. FROKOST v. ASV Horsens.
  4. Workshop om værdier for netværket´s arbejde.
  5. Stiftende generalforsamling
  6. Præsentation af foreløbig organisationsmodel og forslag til vedtægter.
  7. Vedtagelse af (foreløbige) vedtægter
  8. Valg af bestyrelse

Vedtægtsforslag og endelig dagsorden udsendes til alle tilmeldte d. 13.marts 2017

Initiativgruppen:

  • Ella Hilker/Haverefugiet Tlf:23734711
  • Carsten Ørting/Grøn Omsorg Tlf:52900584
  • Sven Preisel/Horsens Kommune
  • Karl-Erik Halkjær/Naturgaarden Østerbymark
  • Marianne Raabye/Naturprojektet
  • Lisbeth Grønborg/Studenterrådgivningen Aarhus
  • Karen Thodberg/Forsker AU

Se mere her