Mere end 600 skolehaver i London

I London har mere end 600 byskoler i de seneste år anlagt skolehaver opmuntret af byens borgmester Boris Johnson og miljøorganisationen Capital Growth, som arbejder for at fremme ”urban gardening” i storbyen.

Læs mere i Ulla Skovsbøls hæfte: Skolehaver i London

Christchurch1_500
Christ Church Pirmary har omdannet en gammel byggegrund til en velfungerende skolehave. Foto: Ulla Skovsbøl ©

Af Ulla Skovsbøl

Dansk rapport om skolehaver i London, hvor mere end 600 byskoler i de seneste år er anlagt skolehaver opmuntret af byens borgmester Boris Johnson og miljøorganisationen Capital Growth.

Det var et mål for bystyret og Ngo’erne, at der skulle etableres 2012 nye ”growing spaces” rundt om i storbyen inden Olympiaden i 2012. De mange nye dyrkningssteder på sportspladser, i baggårde, på husstage og andre utraditionelle steder skulle sende et signal om byens vilje til at fremme en bæredygtig udvikling, klimabevidst adfærd og til at forkorte fødevarernes ”food mileage” – længden af den vej, maden tilbagelægger, før den havner på tallerkenen.

Mange af de nye haver er skolehaver, der også tjener en række pædagogiske formål. Lige som i London er haven kommet på dagsordenen som et alternativt, udendørs læringsrum i mange andre storbyer i Europa og USA. Også i Danmark har der i de seneste år været stor interesse for haven som læringsrum, men især i byen er det en stor udfordring at få skolehaverne til at fungere. Derfor er erfaringerne fra London spændende i en dansk sammenhæng.

Download rapporten om skolerne her

Rapporten er udarbejdet i forbindelse med en studierejse til fem grundskoler i London, som alle gør sig bemærkede med forskellige former for skolehaver i efteråret 2012 søttet af Forfatterforeningens Autorkonto.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *