Haver til Maver får 10 mio. af Nordea Fonden

Skolehaveprojektet Haver til Maver har fået 10 mio. kr. fra Nordea-fonden til at udbrede konceptet til hele landet. I løbet af tre år skal der etableres nye haver til op til 8.000 børn.

have-maver_solsikker
Børni skolsikkemarken. Krogerup Avlsgaard, Humlebæk. Foto: Ulla Skovsbøl ©

Af Ulla Skovsbøl

Haver til Maver, som i udgangspunktet blev etableret på Krogerup Avlsgård i Nordsjælland i et samarbejde mellem grønsagsfirmaet Aarstiderne og Fredensborg Kommune, har store ekspansionsplaner.

I øjeblikket kan 1.700 børn følge dyrkningssæsonen i en i Haver til Maver-skolehave og oplever at så, dyrke og høste egne grøntsager og lave mad over bålkomfur. Med de 10 mio. kr. fra Nordea-fonden kan 8.000 flere børn nu få undervisning i egne skolehaver.

“Vi vil forandre danske børns forhold til natur, råvarer og madlavning. Vores arbejde med skolehaver har en positiv indvirkning på børns madvaner og på deres selvværd, trivsel og læring,” hedder det i Haver til Mavers pressemeddelelse om fondsbevillingen.

Nordea-fonden begrunder bevillingen med, at projektet vil fremme børns madglæde, sundhed og interesse for naturen.

Haver til Maver har gennem årene tiltrukket sig opmærksomhed fra politikere, kokke, og forskere. TrygFonden har støttet både pilotprojekt, forskning og afprøvning af projektet i flere kommuner.

Kender du en kommune eller en skole, som gerne vil i gang med Haver til Maver? Så kontakt Camilla Roed Otte Haver til Maver, Krogerup Avlsgaard: cro@havertilmaver.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *